Kategorier
Annet

Om bladet Lær,Sko og Skinn

Lær, Sko og Skinn som begrep om et blad er ikke av ny dato. Det ble publisert et blad med denne tittel mellom 1927 – 1942. Redaktøren (bortsett fra noen utgaver i 1942)het Richard Seligmann.Det er mye fra det blad at det Lær, Sko og Skinn som så dagens lys i år 2000 med 8 små utgaver hadde sin inspirasjon. Bladene laget i år 2000 ble publisert i stadig nye kopier frem til 2004-2005.Og til ti år jubileumet i 2010 var antallet nesten 1000 publiserte eksemplar, et tall som ble nådd i 2012 da et nytt lite opplag ble laget.

Richard Seligmann gav i 1941 ut et et lite leksikon,Lær, Sko og Skinn Lommeleksikon. I 2002 ble Lær,Sko og Skinn Lommeleksikon nyutgitt. Og i 2007 ble Lær,Sko og Skinn registrert i Brønnøysund registrene som enkeltmannsforetak. Og fikk da navnet; Bladet Lær, Sko og Skinn Forlag

Forlag

Noe mer i  utgangspunktet enn å gjøre det enklere å forholde seg til bladet Lær, Sko og Skinn og omvendt for bladet og forholde seg til omverden er det ikke med forlagsideen.Siden 2006 er bladet Lær, Sko og Skinn blitt  publisert i to årlige utgaver. Dette henholdsvis i Mai/Juni og November /Desember. Vanligvis med et sideantall på 36 sider innklusive to løse bilag. Men variasjon pluss minus kan forekomme.Hver utgave har vanligvis et opplag på omkring 100 eksemplar,pluss/minus.Men første opplaget på Lær, Sko og Skinn Nr.1,2011 var fks. på bare 50 eksemplar.

Nyskapning

I forbindelse med at det var 10 år siden i 2010 at de første utgaver ble utgitt i år 2000, også til engelskspråkerlige lesere som kansje ikke alltid forsto like mye norsk ble det laget et lite engelsk språkerlig blad. Med navnet The Euro*pean Leather ,Shoe and Hide. Eller bare kort “The Euro*pean”.Dette blir også forsøkt utgitt to ganger i året. Til samme tid, henholdsvis Mai/Juni og November/Desember. Vanligvis har det 14 sider. Variasjon pluss/minus kan forekomme. Og opplaget på hver utgave er *30 eksemplar. Det sendes inntreserte omkring i verden.(*opplag pr. utgivelse i 2011).

Siste nytt i bladets virksomhet i 2012 er at det nå vil forsøke lage en årlig egen bok og tidsskrifts katalog, No.1. Som det er mulig å få tilsendt fra bladet uten kostnader

Bladet Lær, Sko og Skinn Forlag 2012

Tilsammen publiserer Bladet Lær, Sko og Skinn Forlag følgende papirpublikasjoner;

1. Bladet Lær, Sko og Skinn

2. Lær, Sko og Skinn Lommeleksikon

3. The Euro*pean Leather Shoe and Hide

4.Bok og tidsskrifts katalog ( nystartet i år 2012, enkelt lite hefte i A.5 format,12 sider.)

Fra og med 2011 er begge bladene også å finne på nett.

Bladene  har følgende nettadresser  ;

Lær,Sko og Skinn; www.laer-sko-skinn.no

The Euro*pean Leather,Shoe and Hide; www.euroleather.n0

Aktuellt

Foreløbig er bladet inntresert i  artikkler, foto osv. til publisering.

Men disse bør ikke være større eller flere enn at de får plass på to A4 sider.

Bladene er abonnemang og løssalgsblader.

Løssalgspris;

Lær, Sko og Skinn kr. 50 , fritt tilsendt.

The Euro*pean Leather, Shoe and Hide, kr. 50, fritt tilsendt

Enkelt artikkler fra begge blader, kr. 30 , fritt tilsendt.

Abonnemang;

Lær, Sko og Skinn, to utgaver årlig, kr. 100. Fritt tilsendt

The Euro*pean Leather, Shoe and Hide, to utgaver årlig, kr.100. Fritt tilsendt.

Lær, Sko og Skinn Lommeleksikon, kr. 150. Porto ved forsendelse kommer i tillegg.

Bok og tidsskriftkatalog, fritt tilsendt.

(Tekst under arbeid)

 

 

 

Antall visninger: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.